Hvalpe/Puppies
Hvalpe/Puppies

Mine hvalpe har DKK-stamtavle og er registreret i Dansk Hunderegister. 

Inden de rejser hjemmefra bliver de chipmærket, får ormekur 3 gange, 1. vaccination og bliver dyrlægekontrolleret, hvor hver hvalp får lavet en sundhedsbog. DKK's købskontrakt bliver udfyldt og de får foder med til den første tid.

Denne tekst vil være påført købskontrakten:
Hunden er solgt som familiehund. Beslutter køber sig for at bruge hunden til avl, skal opdrætter godkende en eventuel avlspartner, før parring må finde sted.

Læs evt. denne artikel:
http://hundeejere.dk/artikler/stamtavle-hvorfra-og-hvorfor


Generel information vedr. købeloven:
Du skal som køber været meget opmærksom på, hvor du køber din hund.
Købeloven gælder kun ved salg fra erhverv til privat. Dvs. at købeloven gælder, hvis du køber en hvalp hos en kennel, da en kennel altid vil blive betragtet som erhverv, når det gælder købeloven - også selv om kennelen ikke er momsregistreret.
Køber du en hvalp hos en privat, som laver et kuld for "sjov", så er du ikke beskyttet af købeloven, da det er salg fra privat til privat.
Dette kan have stor betydning for dig som hvalpekøber, hvis hvalpen bliver alvorligt syg f.eks. pga. en arvelig sygdom. Hvis man ikke kan komme til enighed med sælgeren, så er din eneste mulighed at anlægge et almindeligt civilt søgsmål mod sælgeren, hvor imod du altid kan få hjælp hos DKK's jurist, hvis du har købt en hvalp hos en DKK kennel.
Ofte er prisen for en hvalp hos en privat den samme som hos en kennel, men der kan være meget stor forskel på, hvordan du er stillet, hvis din hund har en arvelig sygdom/defekt.

Som opdrætter forbeholder jeg mig ret til at afvise at sælge en hvalp til en person, hvis jeg af en eller anden grund mener, at vedkommende ikke er egnet eller at "kemien" ikke passer. 
Hvis der er flere personer, som er interesseret i samme hvalp, så forbeholder jeg mig ret til at vælge, hvem jeg ønsker at sælge den pågældende hvalp til.
 

Paddy 28-06-2009


 

Paddy 28-06-2009
Paddy 28-06-2009